02 decembrie 2010

1 decembrie 2010

Ieri nu am avut puterea sa va urez ceva de ziua Romaniei. Motive? O gramada.
Nu ca mi-ar fi pierit deodata patriotismul, ci pur si simplu constat ca in fiecare zi marea majoritate a noastra a romanilor devenim, strutocamile.
Iertare daca cineva se simte jignit dar asa vad eu lucrurile. 
Strutocamila asa cum o vad eu este amestecul acela de batzosenie si stralucire a strutului, cu rabdarea, inteligenta  si rezistenta unei camile.
Noi romanii ne imbatosam si ne poleim cu fel de fel de brizbrizuri , stam falnici la poza dar in realitate suntem niste rabdatori incurabili.
Inghitim si rumegam la nesfarsit mizerii si umilinte din partea unor pitici frustrati, a unor masculi si femele cu rang dominant  in turma numita Romania. Ne lasam umiliti , incalecati si murdariti de comportamentele unora si a altora  ceea ce ne pune in tabloul  european sau chiar mondial  in oala cu zoaie.
Aceste personaje ne-au transformat in acest soi de animalut inventat acum mai bine de 300 de ani, de catre  un cap luminat pe numele lui Dimitrie Cantemir  (un roman pur, curat – specie aproape disparuta azi) desi la vremea aceea  titlul de strutocamila avea cu totul alta conotatie.
Din pacate  strutocamila actuala,  s-a imperecheat cu  serpi veninosi, cu maimute urlatoare si alte lighioane   dand nastere  unei specii oribile. 
Pe langa batzosenie, infatuare si proasta crestere, acest metis ca sa nu ii spun corcitura sau bastard,  mai are si insusirea de a se scalambai  si a copia tot ce vede mai urat si mai prost in jur.
Isi pune poleiala si tichie lucitoare (a se citi vile luxoase, ultimul si cel mai scump model de masina superluxoasa aparut pe piata, isi importa servitoare asiatice, etc. )
In timp ce tu stai la rand la semafor, el mestisul,  intra pe contrasens  privind cu scarba la tine si  la politistul din intersectie, si ti-o ia inainte. Corcitura asta, in timp ce tu muncesti, si iti faci treaba, hotaraste  ca trebuie sa iti ia din banii aia cu care trebuie sa fii platit pentru ceea ce faci. De ce? Pai cum?! El scarnavia  din ce sa traiasca, cu ce sa te umileasca? Femela lui cu ce sa isi cumpere  „Vuitton-uri” ?  Progeniturile lor  vorace buzate si obeze cu ce sa traiasca? Cu ce sa isi intretina  slana pe la scolile din strainataturi?  
In timp ce tu strotocamila rabdatoare dar si mandra, incerci sa mai tii steagul sus sa fii mandru ca faci parte din acest popor, el licheaua parvenita te terfeleste si te pune la colt  ridicand faradeleagea la rang de lege, hotarand pentru tine totul si daca cumva incerci sa te impotrivesti vai de tine....
Aceste secaturi, aceste lepadaturi ma umilesc si ma pun in aceeasi poza cu ele, in fata unei lumi intregi in timp ce cu coatele-i ascutite isi face loc in ierarhii. Se duce sa ma reprezinte mai peste tot,  sa cerseasca in numele meu mila, pentru ...”saracia” poporului acesta.
Aceste lepadaturi se autointituleaza romani, murdaresc tot ce a insemnat si inseamna Romania.... Si eu trebuie azi, sa ma simt mandra ca sunt roman?  
Nu, categoric azi nu!
 Ieri da! Alaltaieri categoric da. Pentru ca ieri aveam istorie de care sa ne mandrim, oameni cu a caror nume ti-era drag sa te lauzi in lume : un Titulescu, un Iorga, un Caragiale, un Eminescu si multi ca ei. Alaltaieri aveam un Stefan cel Mare,un Mihai Viteazu, un Kogalniceanu si multi foarte multi ce se numeau  Penes Curcanul.....
 Asa ca nu va suparati pe mine, ca nu v-am salutat de 1 Decembrie.
Si inca ceva :pentru mine  faptul ca  de multi ani incoace pe 1 Decembrie, Dumnezeu  ne da vreme rea, ger, ploaie, vijelii, zapezi cat casa este un semn ca Divinitatea este tare suparata pe noi, si ca ne pedepseste sa nu ne mai bucuram ca suntem romani,  popor ales, pentru ca nu meritam si ca trebuie sa ne platim pacatul de a fi ucis in ziua de Craciun.

Popular Posts