08 iunie 2021

TINERI NOȘTRI ÎNCOTRO ?!

 
           
             

Un număr foarte mare de  tineri din generația de 20-30 de ani sunt  educați de reclame și cultura  consumatoristă,  pentru a se comporta într-un anumit mod. Își petrec zilele la mall sau în fața monitoarelor navigând  pe internet, urmărind pe  Facebook, sau pe  Instagram, TikTok , etc, tot felul de scălâmbăieli sau reclame la tot felul de „chinezării” lucitoare și promițându-le o viață facilă..., dar evită și trec cu ușurință peste articole din care mai pot învăța  una, alta...

Mulți  le spun că vor fi fericiți doar dacă vor cumpăra acest produs sau acel serviciu. Toate aceste lucruri, care trec prin capul lor creează o iluzie a realității și îi structurează pe acești tineri naivi, pentru eșec atunci când vine vorba să trăiască efectiv pe cont propriu.

 Problema este că majoritatea tinerilor de 20 de ani din societatea de astăzi nu au NICI O IDEE cum să trăiască singuri, ce este  "supraviețuirea".....

Adevărul este că sunt doar copii cu un fals sentiment de securitate.

 În plus, par să creadă că a fi falit este un lucru „mișto”. Ei cred că vor fi fericiți dacă vor  avea cele mai noi tehnologii și cele mai scumpe produse și servicii, ca să nu mai vorbim de cele mai „cool” haine și accesorii de firmă.

Drept urmare, când vine timpul ca acești copii să aibă de fapt un loc de muncă, o familie, sunt neproductivi, pentru că nu au nicio idee despre cum să înceapă sau despre ce se așteaptă de la ei.

Sunt ca niște papagali care încearcă să fie „cool” repetând ceea ce au spus  unii  pe la televizor sau vreun vlogger șmecherit.

Ce este foarte trist, după părerea mea , că acești tineri nu primesc nicăieri , nici acasă și nici la școală , acea educație prin care să li se insufle dorința de a-și depăși condiția, de a avea propriile lor realizări.

Mulți părinți sau  bunici  zeloși, consideră că educația  de tip "să  aibă el, că eu nu am avut", este cea mai potrivită.

Dar cred că se face o mare greșeala ! Responsabilizează-ti copilul de la o vârstă fragedă!

Învață-l   că în viața, nimic nu e gratuit, iar ceea ce e gratuit întotdeauna va fi o capcană....

Ajută-l cu puțin, daca vrei sa îl ajuți, si restul să construiască singur. Da-i o cărămidă  și învață-l să construiască o casă . Da-i un kilogram de faina, si un pahar cu apa si învață-l sa facă pâine.

Îi faci un mare rău, când îi oferi totul, pentru că atunci când nu va mai fi nimeni să îl ajute, va fi pierdut, se va rătăci! Va  umbla bezmetic și se va transforma într-un frustrat depresiv, pentru ca realitatea lovește, și lovește rău, în fiecare zi.

Educă-i ambiția de a face ceva a lui, si de a fi puternic, indiferent când și cum viața îl va     provoca !

Popular Posts