01 august 2010

Ia-ti o pauza! - 21 de sfaturi pentru a fi mai fericit

Exista atat de multe moduri pentru a gasi inspiratie in viata de zi cu zi. Nu este  nevoie de o gramada de bani sau timp. Singura cerinta este sa deschizi  ochii sufletului  si sa alegi a vedea viata si minunile vietii naturale, intr-o lumina noua. Ia-ti doar cateva minute doar pentru tine  pentru a observa natura, pentru a medita, pentru a te  ruga, pentru ati limpezi mintea si sufletul, pentru a rade sanatos sau doar pentru a te relaxa.


PRIVESTE RASARITUL


 

Priveste rasaritul si apusul dintr-un punct  din care sa savurezi toata splendoarea lor



OBSERVA ZBORUL PASARILOR


Uita-te in sus, pe  cer intr-o zi luminoasa si priveste pasarile in zbor






CUVINTELE  TE POT FACE FERICIT


Citeste o carte sau citate de inspiratie care sa te ajute  sa crezi in magia vietii.




EXPRIMA-TI RECUNOSTINTA 

Asculta si apropie-te de oameni deosebiti ce au avut si trait experiente deosebite din care ai ceva de invatat. Insuseste-ti experientele lor si exprima-ti recunostinta pentru ca ii cunosti si fac parte din viata ta!




CONECTEAZA-TE LA NATURA


Fa o plimbare in locuri speciale  pentru tine  acolo unde stii ca te poti conecta  cu natura . Bucura-te de ceea ce vezi , miroase si inmagazineaza-ti in suflet miresmele  plajei, padurii, sau a gradinii pline de verdeata.




LASA COPIII SA SE JOACE  IN JURUL TAU

Urmareste copiii la joaca. Priveste  un moment cu mai multa atentie joaca si dezinvoltura lor  in tot ceea  ce fac, pentru a aprecia spiritul si bucuria pe care ei o exprima, si felul in care traiesc fiecare clipa. Invata de la ei fericirea!





LASA MUZICA SA TE MISTE




Pune-ti  muzica preferata si danseaza, sau doar asculta.




BUCURA-TE DE  FRUMUSETEA ARTEI
Priveste indelung  la o piesa de arta sau o fotografie care face sa te simti plin de speranta si fericit. Culorile si imaginile iti vor ridica spiritual si iti vor umple sufletul cu liniste.







PRIETENUL IMBLANIT



Daca ai un animal de companie pe care il iubesti , imbratiseaza-l si incearca sa ii simti bataile inimii pe pielea ta.



LASA APA SA ITI LIMPEZEASCA MINTEA

Aseaza-te in fata unei cascade  sau pe o plaja, si incearca sa  simti  sentimentele pure si pozitive care le emana apa.





RAZI DIN TOATA INIMA



Uita-te la un film de comedie  sau ai un moment de distractie  cu o persoana  draga sufletului tau , care te face sa razi, si razi cat poti de mult.


ZAMBESTE CAT DE DES POTI



Zambeste , cat de des posibil, chiar si atunci cand nu simti ca vrei asta . Doar o privire  zambitoare iti va schimba intreaga zi .




ALUNGA-TI  GRIJILE INECANDU-LE 



Fa o baie calda in care sa   pui toate miresmele pe care le iubesti si relaxeaza-ti mintea.



FA GESTURI  DE BUNATATE



Incearca sa faci  ceva frumos pentru cineva care are nevoie si pentru a permite si altora sa faca pentru tine ceva frumos . Binele atrage dupa el numai bine!



APRINDE O LUMANARE 



Aprinde o lumanare si bucura-te  de caldura a luminii. Uita-te la dans focului , ca si cum ceva magic iti arunca lumina in viata ta.



SPUNE „TE IUBESC!”


Spune-i  persoanei dragi “Te iubesc!” din tot sufletul si spune-o seriosPerite cuiva drag sa isi exprime dragostea pentru tine asa cum o simte si primeste-I sentimentele cu toata fiinta ta.


AMINTESTE-TI DE VREMURI FRUMOASE



 Suna-ti un prieteni vechi sau chiar intalneste –te cu el si deapana amintiri dragi si frumoase care sa iti dea o starea de  bine.




FII MEREU CU INIMA DESCHISA

Bucura-te de un film, de o lectura  de un eveniment  care sa iti inalte spiritual sa te umple de speranta si de bucurie, imparte  si cu altii aceste sentimente deschizandu-ti inima.




LASA  OAMENII SI LUCRURILE MINUNATE SA ABUNDE IN JURUL TAU 



Transformati-va lumea intr-un loc fericit si plin de iubire inconjoara-te cu oamenii si lucruri pe care le iubesti cu adevarat.




VISEAZA CU OCHII DESCHISI LA VIATA  PE CARE O DORESTI



Fa-ti  o lista de lucruri pe care ti-ar  placea sa le faci daca ai avea timp, bani si energie. In fiecare zi, permiteti sa visezi  si  crede ca intr-o zi ele vor deveni realitate.




FA O RUGACIUNE PENTRU PACE



Pune-ti o dorinta  sau spune o rugaciune pentru pace in lume si, atunci cand o faci chiar fii convins si considera ca asa va fi!



Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi prima zi din viata ta plina de impliniri si fericire!

Popular Posts