Cuvintele sunt vocea inimii.
Confucius

26 November 2013

Prieteniile intre minciuna si demnitate
A fi deschis si loial intr-o lume plina de rautate si falsitate este cel mai mare rau pe care ti-l poti face singur. 
Traim intr-o lume in care oamenii falsi sunt apreciati, in care sufletul oamenilor de bun simt este calcat in picioare. 
O lume in care oamenii mint, te induc in eroare si nu sunt ceea ce vor sa para! De aceea nu inteleg adesea oamenii.Vor sa faca o impresie buna in scopul de a-si atinge unele interese. Duplicitate, falsitate, fatarnicie, minciuna, perfidie, prefacatorie… Toate astea, pentru ce? E plin  in jur de oamenii falsi, care nu vad dincolo de aparente, oamenii cu care nu ai ce sa vorbesti, oamenii lingusitori, care iti sunt prieteni doar cand au nevoie de ceva... 
De multe ori confundam amicii sau cunostintele cu prietenii, asta o face toata lumea pe pamantul asta, sa nu-mi zica cineva  ca nu-i asa!
Sincer eu tare as vrea sa-i aleg pe prieteni, insa inclin sa cred ca principiile sunt mai importante in viata...daca le respecti, automat vei avea prieteni ADEVARATI!
Se mai intampla ce-i drept sa fii pus in fata unor intamplari neplacute, de exemplu sa iei partea unui prieten chiar daca stii bine ca nu are dreptate...asta e insa o consecinta a unui principiu de viata al tau personal (eu am facut-o si cred ca si voi)! 
"Prieten"inseamna mai mult...si nu ma refer la amici de circumstanta, ci la PRIETENI de drum lung. Prieteni iti pot fi si cei egali tie, dar si cei, teoretic, inferiori din anumite puncte de vedere, cat si superiori. Egalitate perfecta nu exista, fiecare exceleaza in niste domenii si e slab in altele, asa ca nu exista superiori si inferiori 100%. Exista oameni cu scoala putina, dar cu o filosofie de viata fantastica, de la care are de invatat si unul cu scoli inalte! Eu am prieteni din diverse categorii sociale. E adevarat ca, daca pot, evit persoanele care ma trag in jos, pentru ca un prieten nu trebuie sa-ti faca rau, ci dimpotriva! Marea intelepciune cred ,e sa-ti alegi prietenii care nu te vor sili la compromisuri, niciodata!

No comments:

Post a Comment

Popular Posts