06 iunie 2021

CÂND EȘTI AROGANT ȘI PLIN DE TINE


 Nu există nicio îndoială că unii oameni sunt mai buni decât alții în aproape orice. Există cei care își fac treaba excepțional de bine și sunt cei care nu ar ști ce să facă fără un sprijin indiferent de unde și cum ar fi acesta.

Indiferent cât de bună este slujba ta, nu fi arogant pentru că, indiferent ce faci, există întotdeauna cineva acolo care o poate face mult mai bine decât tine!

Aroganța este  contraproductivă - nu numai că este una dintre cele mai neatractive calități, dar creează și  multe probleme pentru persoana arogantă în sine și pentru ceilalți oameni din jur.

De obicei, aroganța este expusă de cei care nu sunt mulțumiți de viața lor sau de viața altor oameni din jurul lor. Se pun pe un piedestal și se uită la ceilalți pentru că nu sunt la fel de buni ca ei. S-ar putea să-i critice pe ceilalți pentru că nu au putut realiza ceea ce ar fi putut realiza dacă s-ar fi dedicat mai mult.


În unele cazuri și nu sunt rare, aroganța este provocată de lăcomie sau gelozie.

Dacă ai fost sau încă ești un fanfaron, gândește-te la lucrurile bune cu care poți înlocui comportamentul tău arogant.

Încearcă să înțelegi că fiecare are urcușurile și coborâșurile sale, așa că în loc să te simți mai bine decât alții tot timpul, încearcă să petreci ceva timp învățând de la ei.

Vei descoperi că există oameni în jur care știu multe despre orice decât tine și, ascultând sfaturile lor în loc să îi persiflezi și să îi ignori, ți-ar fi mai ușor să înveți ceva nou, care poate într-o zi ți-ar putea fi de mare folos.

 



Popular Posts