03 noiembrie 2013

POVESTIRI CU TÂLC

Eu şi Dumnezeu, cea mai frumoasă conversaţie


Eu: Doamne, pot sa-ti pun o intrebare?
Dumnezeu: Sigur! …
Eu: Promite-mi ca nu te vei supara….
Dumnezeu: Promit!
Eu: De ce ai ingaduit ca astazi sa mi se intample atatea lucruri?
Dumnezeu: Ce vrei sa spui?
Eu: Ei bine, astazi m-am trezit cam tarziu…
Dumnezeu: Asa…
Eu: Tocmai astazi, mi-a luat o vesnicie sa pornesc masina!
Dumnezeu: Bun…
Eu: La pranz, am comandat un sandwich, insa mi-au facut sandwich-ul greit si a trebuit sa astept ceva timp pana am primit ce am dorit.
Dumnezeu: Hmmm…
Eu: In drum spre casa, telefonul meu a murit chiar atunci cand am raspuns apelului pe care-l primisem!
Dumnezeu: In regula…
Eu: Si una peste alta, cand am ajuns acasa nu doream decat sa-mi relaxez picioarele in noul meu aparat de masaj si relaxare. Dar nu functiona! Nimic nu a mers bine azi! De ce ai facut asta?
Dumnezeu: Pai… ia sa vedem! In aceasta dimineata, Ingerul mortii a fost la capataiul tau si a trebuit sa trimit unul dintre ingerii mei sa se bata cu el pentru viata ta.
Te-am lasat sa dormi pana atunci!
Eu (umilit): Oh!
Dumnezeu:  Nu am ingaduit ca masina ta sa porneasca repede, deoarece pe drumul pe care trebuia sa circuli era un sofer beat care te-ar fi lovit si accidentat foarte rau daca ai fi fost atunci pe drum!

Eu: (rusinat)
Dumnezeu: Prima persoana care ti-a facut astazi gresit sandwich-ul avea o boala grava si nu am vrut sa iei boala, deoarece stiam ca nu-ti poti permite sa-ti pierzi locul de munca.
Eu (jenat): Ok
Dumnezeu: Telefonul tau a murit, deoarece persoana care te-a sunat avea de gand sa dea o marturie falsa despre ceea ce ai vorbit cu ea la telefon, astfel incat nu am ingaduit nici macar sa vorbesti cu ea, in asa fel incat sa fii acoperit.
Eu (incet): Inteleg, Doamne…
Dumnezeu: Oh, cat despre acel aparat de masat picioarele… acesta avea un scurtcircuit care ar fi produs o avarie in seara asta, in casa ta. Nu cred ca ti-ai fi dorit sa stai in intuneric.
Eu: Of! Imi pare rau, Doamne!
Dumnezeu: Sa nu-ti para rau, invata doar sa ai incredere in mine …. in toate lucrurile care ti se intampla, fie ele bune sau rele!
Eu: Ma voi increde in Tine, Doamne!
Dumnezeu: Și nu te indoi niciodata, deoarece planul Meu pentru ziua ta este intotdeauna mai bun decat planul tau!
Eu: Nu ma voi indoi, Doamne! Si lasa-ma doar sa-ti spun, Doamne, ca Iti multumesc pentru tot ceea ce ai ingaduit sa mi se intample astazi.

Dumnezeu: Cu drag, copile. A fost o zi in care, ca de obicei, am fost Parintele tau, iar eu ador sa am grija de copilasii mei …!


Popular Posts