16 ianuarie 2011

Zodiacul Prieteniei

    Prietenia cu Leul

    Leul este prin excelenta prototipul omului increzator in fortele proprii. Oamenii care stiu sa se iubeasca si sa se ingrijeasca de propria persoana atrag intr-un mod natural, deoarece toata lumea isi doreste sa fie in apropierea cuiva puternic si hotarat. Pentru ca este pretentios si perfectionist, Leul isi doreste ca prietenii sai sa se ridice la nivelul lui. Este dispus sa-i ajute sa se dezvolte, facand eforturi in mod natural, fara ganduri ascunse. Daca exista cineva care sa te sprijine si sa te indrepte pe calea cea buna, fara pic de egoism, aceia sunt Leii. Singurul lucru de care trebuie sa tii cont este faptul ca Leul vrea sa fie cel mai bun si, prin urmare, s-ar putea sa nu-i convina daca excelezi in domeniul sau de activitate, devenind un potential rival. Daca insa nu incerci sa-i iei pozitia de lider sau sa-i subminezi autoritatea, te va respecta pentru valoarea ta.
    Desi are prieteni multi, Leul nu cunoaste experienta unei relatii amicale profunde, care sa implice intimitati sau emotii mari. Nu se va apropia niciodata foarte mult de nimeni, pentru ca isi ajunge siesi si pentru ca universul sau interior este bantuit de suspiciune. Tacut, rezervat si politicos, se asteapta oricand la lovituri sub centura, ca un adevarat rege care pandeste intrigile de la curte si posibilele pericole care ameninta sa-i ia coroana. Daca ii vei cunoaste restul prietenilor, vei vedea ca sunt oameni de calitate, insa, cu toate acestea, Leul pastreaza permanent o distanta potrivita fata de restul lumii.
  Nativul este capabil sa aiba legaturi de prietenie pe ani de zile sau pe toata viata, dar aceste prietenii sunt posibile daca este lasat in pace atunci cand o cere. Nu insista, asadar, sa-l iei cu tine la toate evenimentele din viata ta, se va simti lezat. Este insa foarte generos cu oamenii de care se ataseaza si se asteapta ca acestia sa-l ajute in momentele dificile, fara tam-tam si fara discutii de prisos. Leul nu va dezvalui insa nimanui aspectele vietii lui care ar putea fi jenante, pentru a nu fi vulnerabil. Daca-ti vorbeste despre el, va fi mereu vorba despre lucruri neutre sau care-l avantajeaza.

    Defecte: Poate sa nu-ti dea semne de viata cu lunile sau sa aiba gesturi stangace fata de lucruri importante pentru tine, dar care nu rezoneaza deloc in el. De exemplu tu ai probleme cu copiii, el nu este casatorit si nu stie ce inseamna sa fii parinte. Atunci poate parea egoist si total nepasator la nevoile tale. Nu-i cere lucruri imposibile. Daca te astepti sa se sacrifice pentru tine, renunta sau mai bine cauta-ti un prieten Varsator sau Pesti.

(va urma)

Popular Posts