11 ianuarie 2011

Vorbeste prin ceea ce faci pentru celalalt

Sunt persoane, care vorbesc limbajul serviciilor si al favorurilor. Sunt oameni care raspund pozitiv fata de lucrurile – semnificative sau mai putin semnificative- pe care partenerul le face pentru ei, de dragul lor. 
Cand partenerul iti spune “ma iubesti? vrei sa ma ajuti?”, iata un indiciu graitor al faptului ca limbajul sau principal al iubirii este cel al actelor si al serviciilor. 
Nu trebuie sa prepari cina sau sa dai cu aspiratorul spre exemplu daca acest lucru nu iti face placere. Partenerul tau nu trebuie sa spele vasele doar pentru a evita reactia ta de manie. 
Daca aceste favoruri sunt facute din datorie, din obligatie, din frica, pentru a evita ca partenerul sa nu se supere, pot aparea resentimente, iar iubirea se poate transforma usor in manipulare. Pentru a fi percepute ca o dovada a dragostei, aceste mici servicii trebuie facute intr-un mod pozitiv, fara a fi rugati in mod expres. Oricat de bizar ar suna, pentru un partener care vorbeste limbajul micilor servicii o fraza de genul “Stiu ca esti obosita, lasa-ma sa fac eu asta pentru tine” poate reprezenta o dovada puternica de iubire.

Popular Posts