17 ianuarie 2011

Zodiacul Prieteniei

Prietenia cu Scorpionul

    Pentru Scorpion prietenia nu reprezinta nicidecum un aspect esential al vietii lui. Isi poate gasi implinirea in alte lucruri, astfel incat nu o sa investeasca efort pentru a castiga increderea cuiva si a si-l apropia. Nu inseamna ca ii lipsesc prietenii. Are, dar foarte putini si de obicei constanti. Prieteniile lui sunt putine la numar si lungi, intinzandu-se pe ani si ani de zile sau chiar pe toata viata.
    Elementul sau dominant ne duce cu gandul la ape adanci si tulburi, incarcate de secrete, pe care din instinct nu ne dorim sa le aflam. Majoritatea Scorpionilor inspira cumva un soi de neincredere, ca in fata unui taram neexploatat si plin de pericole. Si intr-un fel, asa si este, daca tinem cont ca nu face nimic intr-un mod gratuit. Da foarte mult intr-o prietenie dar i se pare normal sa primeasca la fel, altfel ia foc.
    Iti va castiga respectul cand vei vedea ca este suficient de diplomat incat sa nu se implice in situatii penibile, conflictuale, insa diplomatia lui vine din dorinta de a se proteja. Pastreaza secretele care ii sunt incredintate, nu dezvaluie nimic despre sine, dar este mereu curios sa afle ce s-a intamplat cu ceilalti. Daca tine cu adevarat la cineva, este sincer, generos, constant, de incredere, puternic si afectuos. Insa vai de acela care le va insela asteptarile! Atunci toata bunavointa lor se va transforma intr-un plan de razbunare. Nu conteaza daca ocazia va aparea maine sau peste 10 ani, Scorpionii isi platesc intotdeauna "datoriile".
    Defecte: Sunt secretosi si schimbatori, asa ca nu vei sti niciodata exact cum stai cu el. Increderea intr-un prieten Scorpion se obtine iar si iar si iar. Daca are interese mult mai importante pentru el decat prietenia voastra, se poate sa treaca la fapte, fara remuscari. Este razbunator si traieste cu senzatia ca majoritatea celor din jur sunt cam imbecili.
(va urma)

Popular Posts