11 noiembrie 2012

ARATA-I DUSMANULUI CALEA CATRE VIATA

Arata-i dusmanului CALEA catre viata. Lasa, ca si cum intamplator, o mica trecere intr-un loc neobservabil. Totdeauna lasa-i dusmanului o CALE, o mica trecere catre retragere. Lasa-i deschisa CALEA catre viata. Sunt multi si ei sunt diferiti. Exista printre ei si oameni carora le pare rau in ce s-au bagat. Exista si altii care au fost atrasi in aceasta banda intr-un mod fortat. Exista printre ei si oameni care pur si simplu sunt lasi. Acestia fac parte din trei categorii de oameni adorabile in astfel de situatii. Numai acestia vor incerca primii sa fuga de pe pozitii, imediat cum vor descoperi macar o speranta la a se salva.Atunci cand urmaresti victoria nu uita niciodata sa te gandesti ce inseamna pentru adversarul tau infrangerea. Si anume, pe ce drum, sau pe care anume drum dusmanul va merge catre infrangere. Mereu trebuie sa gandesti la doua tehnologii. Este putin sa gandesti doar la o singura tehnologie, la acea tehnologie prin care descoperi sau stii cum sa ataci sau cum sa dai lovitura dupa lovitura in adversarul sau in dusmanul tau.

Nu este suficient sa gandesti doar la tehnologia victoriei, cum sa-ti invingi dusmanul. Trebuie mereu sa gandesti si sa iei in consideratie si pe cea de-a doua tehnologie si anume sa gandesti la acea tehnologie in urma careia dusmanul va capitula sau va fi infrant sau va alege sa fie infrant. Cum anume dusmanul tau se va retrage sau se va preda ? Aceasta tehnologie totdeauna trebuie sa existe. Daca aceasta a doua tenologie nu exista atunci cum dusmanul tau va pierde ?
Fa in asa fel incat sa deschizi o cale catre pierdere si fa ca aceasta cale sa fie confortabila sau cel putin acceptabila. Daca dusmanul tau este pus in situatia de disperare si nu vede o alta cale, atunci dusmanul este greu de infrant, este greu de a obtine victoria asupra lui. Ajuta-l pe el, pe dusmanul tau, sa capituleze, sa lase arma. Iata in ce consta adevarata sarcina ! Iata in ce consta adevarata victorie ! Nu ai facut mare lucru daca l-ai facut pe adversarul tau sa recunoasca ca a spus neadevarul. Gandeste-te sa faci asta in asa fel incat aceasta recunoastere sa fie placuta pentru el sau cel putin acceptabila.
Fiecare pas nu trebuie sa fie mai greu decat cel ce a urmat deja, dar toti pasii la un loc trebuie sa duca catre infrangerea adversarului. Urmarind adversarul care se retrage, nu incerca sa-l alergi prea mult, nu incerca sa fii prea insistent in a-l urmari, pentru ca astfel el va obosi, se va opri si va sta sa lupte pana la ultima picatura. Nu este bine nici printr-un suras sau zambet sa-ti arati propria ta putere asupra lui. Altfel acesta se va inversuna si va spune : ”Eu inca n-am spus Da ! Eu inca n-am spus ultimul cuvant ! Eu inca n-am dat niciun acord asupra niciunui lucru.” Si atunci va trebui sa incepi totul de la capat. Doar ca de data aceasta va fii mai greu. Discuta cu adversarul sau cu dusmanul sau cel putin arata-i ceea ce va urma dupa ce va fi infrant. Indeparteaza-te la momentul actual in viitor atat de departe incat adversarul tau sa fie de acord sa poarte o astfel de discutie sau tratative. Privirea din viitor pregateste si organizeaza prezentul.

Popular Posts