11 martie 2011

Iubirea neconditionata ........

Am sa va spun  azi o poveste trista  dar adevarata... Morala acestei povesti va atinge numai pe cei care chiar stiu ce inseamna sa fie oameni cu suflet, oameni care nu se uita la "ambalaj" si cei care nu judeca la primul impuls , egoist!
Un tanar fusese in razboi in Vietnam aproape 3 ani de zile. Intr-un final se intoarce in America si isi suna parintii la telefon.
- Mama, tata, ma intorc acasa, dar vreau sa va cer o favoare. Am un prieten foarte bun si as vrea sa il aduc acasa cu mine. - Sigur, ne-ar face mare placere sa il cunoastem, au spus parintii.
- Mai e ceva ce ar trebui sa stiti despre el; in timpul razboiului a fost ranit foarte rau. A calcat pe o mina si explozia l-a lasat fara o mana si un picior. Nu are unde sa se duca si vreau sa vina sa stea cu voi acasa.
- Ne pare rau sa auzim asta, fiule. Poate rezolvam cumva sa ii gasim unde sa stea.
- Nu!- vreau sa stea impreuna cu noi acasa.
- Fiule, ii raspunde tatal, nu-ti dai seama despre ce vorbesti. Un om handicapat ca el inseamna o povara foarte mare pentru noi. Avem si noi vietile noastre de trait. Ce sens are sa ne incarcam viata cu unul ca el. Lasa-l in pace si vino acasa. O sa-si gaseasca el unde sa stea.    In acest moment, fiul inchide telefonl brusc. Parintii n-au mai auzit nimic de el de atunci. Dupa cateva zile, au primit un telefon de la Politie care ii anunta ca fiul lor s-a sinucis aruncandu-se de pe o cladire. Erau chemati sa identifice trupul. Parintii inmarmuriti, au ajuns repede la morga si acolo au descoperit ca intr-adevar, fiul lor era cel care murise. De asemenea au mai descoperit un lucru.
Baiatul lor avea doar o mana si un picior.
   Este atata de usor sa iubim pe cei care sunt  veseli mereu, sunt plini de viata , nu ne creeaza probleme...Offf !...este asa de usor!
   Dar cine ar vrea sa iubeasca pe cineva cu probleme de handicap ?
   Cine ar iubi pe cineva  a carui figura este atat de ciudata si ti-ar fi rusine sa iesi in societate cu el (ea)...?   Cine ar iubi  pe cineva care nu are decat 2 schimburi de haine...si alea uzate de atata spalat..?   
Cine ar iubi pe cineva care  e plin de probleme si implicit  ai fi si tu implicat in ele..?
CINE.....?????     De multe ori imi este atat de rusine...pentru ca suntem atat de ipocriti.
Vorbim despre iubire..dar nu stim ce inseamna adevarata  IUBIRE, DRAGOSTE, PRIETENIE...   O IUBIRE, O
DRAGOSTE, O PRIETENIE FARA CONDITII !!!
 

Popular Posts