18 ianuarie 2011

Zodiacul Prieteniei

    Prietenia cu Pestii

    Pestii sunt unii dintre cei mai sensibili si mai vulnerabili prieteni. Daca te atasezi de un nativ al acestei zodii, vei avea langa tine pe cineva care stie intotdeauna cand ai un necaz si-ti va sari in ajutor inainte sa apuci sa spui ceva. Pestii au o buna intuitie, iar sufletul lor vibreaza la trairile celor apropiati, intelegandu-i si sprijinindu-i cu abnegatie.
    Acvatic si profund ca elementul sau dominant, nativul traieste intr-un univers tesut din imaginatie si umanism, acestea doua fiind principalele sale atribute. De cele mai multe ori Pestii au talente artistice, iar prietenia se poate naste gratie intereselor comune legate de domenii precum literatura, arta, jurnalismul sau sociologia.
    Cele mai frumoase realizari ale Pestilor sunt posibile atunci cand nativul isi foloseste imaginatia intr-un mod constructiv. Pentru apropiati, viziunea lor asupra lumii este fascinanta, unica, uneori excentrica, dar tot atat de seducatoare. Ei sunt prietenii care iti pot oferi o noua perspectiva, proaspata si originala, imbogatindu-te pe dinauntru si incurajandu-te sa asimilezi noi cunostinte. In schimb, pot primi de la prieteni putin mai multa ratiune sau deprinderi legate de lucruri practice si bine organizate, atribute care lipsesc nativilor de cele mai multe ori. Din acest punct de vedere, o prietenie bazata pe complementaritate este cea mai buna solutie.
    Din cauza naturii lui sensibile, un nativ poate cadea victima manipularilor persoanelor rau intentionate, care profita de credulitatea si bunavointa lui. Un nativ sub semnul Pestilor nu poate fi decat natural, nu cunoaste prefacatoria si deci nici nu stie sa se fereasca de ea.
    Defecte: Subiectivi prin excelenta, Pestii nu se lasa convinsi aproape niciodata de necesitatea unei abordari mai realiste, cu exceptia persoanelor apropiate. Au uneori idei fixe, total gresite si pot jigni cu usurinta, mai ales ca actioneaza spontan, fara sa analizeze consecintele. Sunt visatori, distrasi si schimbatori, astfel incat este greu sa te bazezi pe ei. Refuza constrangerile sociale, programul regulat, ordinea, solutia practica, optand mereu pentru bunastarea personala, in detrimentul bunastarii generale.

Popular Posts