18 ianuarie 2011

Zodiacul Prieteniei

  Prietenia cu Sagetatorul
    Daca te-ai gandit sa-ti iei un an sabatic sau sa faci inconjurul lumii, ia cu tine un prieten Sagetator. Sagetatorul este prin excelenta prototipul calatorului, al exploratorului, adaptabil la orice fel de mediu. Vrei sa-ti faci vacanta impreuna cu cineva dar ti-e teama de discutiile survenite in urma gusturilor, nevoilor si viziunilor diferite? Nimeni nu este mai putin pretentios decat un Sagetator.
    Poate dormi intr-un sac, in aer liber sau pe o rogojina, daca trebuie. Adora sa cunoasca cat mai multe tari si civilizatii, iar experienta acumulata de-a lungul vietii ii confera profunzime si farmec. Cine il asculta cu cat patos vorbeste despre calatoriile sale nu poate sa nu fie fascinat. Sagetatorul este primul care isi face bagajul, primul dornic sa emigreze, primul care sa experimenteze, deoarece setea lui de cunoastere este nemarginita.
    Nativul este plamadit din verdele crud al dealurilor toscane, din albeata stralucitoare a zapezii canadiene si din firele nisipului fierbinte al Saharei. Flexibil, pozitiv, prietenos, energic si neobosit, Sagetatorul reuseste sa-si faca prieteni din toata lumea si pe toti ii trateaza cu aceeasi atentie. Relatia de prietenie este pentru acest nativ cel mai simplu si mai firesc liant intre oamenii cu o experienta de viata diferita. Apreciaza cu adevarat si in aceeasi masura pe vanzatoarea de cercei facuti din seminte, in Peru si pe descendentul vreunei case regale europene. Cine nu l-ar putea iubi?!
    Defecte: Pentru ca este intr-o continua miscare si de cele mai multe ori lipseste din tara , Sagetatorul nu poate fi genul de prieten pe care sa-l ai mereu langa tine. Iar daca i-ai cere acest lucru, s-ar indeparta imediat. Ceea ce pentru tine inseamna constanta si apropiere, pentru el reprezinta privare de libertate si egoism. Adesea pare complet diferit de cei din jur, oarecum bizar, oarecum banuitor sau excentric. Nu cunoaste cuvantul "concesii" si nu se va obosi niciodata sa-ti faca pe plac. Are reactii spontane, uneori brutale, care pot rani sau jigni persoanele sensibile.

(va urma)

Popular Posts